Cukrász sütemények

Munka mellett cukrásznak tanulok, így gyakorlásra is szükségem van. 
Ezen az oldalon azokat a süteményeket és recepteket gyűjtöm össze (remélhetőleg szép számban), melyek a cukrász vizsga letételéhez szükségesen.

Alapvetően nem szeretem a vajas krémeket, így lehetséges, hogy az egyes sütemények receptjei eltérnek majd a megszokottól, de gyakorlás közben is inkább odafigyelek arra, hogy amit csinálok, azok számunkra is ehetőek legyenek és finomak, ahelyett, hogy a tankönyvben leírtakhoz ragaszkodnék.

Tankönyv, amiből a receptek többsége származik: 
dr. Dunszt Károly, Gyenge Csaba (2006): Cukrászati ismeretek, Képzőművészeti Kiadó


Fonott briós és kalács
Kakaós csiga
Pálmalevél
Mákos pozsonyi kifli
Almás tiroli rétes
Rákóczi túrós
Linzer karika
Bécsi kocka barna linzerttésztából, diópüré töltelékkel
Zserbó szelet
Néró teasütemény
Búrkifli
Krémes
Képviselőfánk
Sacher torta
Marcipán szelet
Csokoládés vágott mignon
Csokoládés torta
Tejszínes gesztenye torta
Tejszínes túró torta
Kastélytorta
Eszterházy torta
Rigójancsi
Indiáner
Dobos torta
Tányérdesszert a dobos torta alkotóelemeivel
Burgonyamignon rokokó krémmel
Gyümölcskosár
Ischler
Sajtos fánk forrázott tésztából
Vágott sós
Kecskeméti barackpuding
Trüffelgolyó
Mézgrillázs bonbon
Mogyorós ganache krémmel töltött csokoládés bonbon
Rumos-diós trüffelgolyó fehér csokoládé felhasználásával
Vanília fagylalt
Szép Heléna fagylaltkehely
Panna Cotta epres-mentás öntettel
Panna Cotta karamell öntettel
Tejszínes gyümölcsös joghurtos pohárkrém
Csokoládé mousse
Bajor krém tányérdesszert


Élelmiszerismeretek - kidolgozott tételsor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése