2012. augusztus 26., vasárnap

Kukoricás pizzatészta


Mostanában egyre többször próbálkozunk a fehér búzalisztet elkerülni, így próbálkozom a kukoricalisztes változattal. Ezzel az a baj, hogy nem egy az egyben helyettesíthető, mert más állagot kapunk, de vannak megoldások, amiket érdemes kipróbálni. Itt van egy:

100 gramm kukoricaliszt
200 gramm főtt, tört krumpli (hidegen)
fél csomag élesztő
2 evőkanál olaj
maximum 1 dl tej
+ kukoricaliszt, hogy gyúrható állagot kapjunk

Az élesztőt belekeverem a meglangyosított tejbe (kis cukrot lehet hozzáadni és várni egy 5-10 percet, hogy felfusson - idő kérdése :)). A kihűlt krumplit összekeverem a kukoricaliszttel és belerakom a két evőkanál olajat. Ezután elkezdem hozzáönteni a tejet - vagy annyit öntök hozzá, hogy még gyúrható maradjon a tészta, vagy hozzárakom az összeset és utána keverek bele még kukoricalisztet.

Aztán ezt keleszteni is lehet, addig amíg idő van rá, de mi nem szeretjük annyira a kelt tésztát és általában csak azonnal kinyújtom.

A nyújtás az úgy zajlik, mivel elég ragacsos, hogy előveszem a zsírpapírt, amit a sütésnél használok, majd rárakom a tésztát. Azt egy kicsit szétnyomkodom, majd rárakok egy folpack darabot és elkezdem kinyújtani - olyanra, amilyet szeretnénk és amilyen sütőt használunk. Így nem ragad rá a nyújtófára és nagyon gyorsan megvan.

Ahogy a pizzákat általában, legmagasabb hőfokon sütöm ezt is, olyan feltéttel, amilyet szeretnénk rá tenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése