2013. október 29., kedd

Hamburger egy óra alatt

Hozzávalók a zsemléhez:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • egy teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés:
  1. A tejet összekeverem a vízzel és a cukorral és meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt
  2. Kicsit futtatom az élesztőt, majd összekeverem a liszttel
  3. Hozzáadom a sót és az olajat és egyneműre, gombócba gyúrom és kb. 20 percet pihentetem. Közben a sütőt előmelegítem 200 fokra
  4. 6 felé szedem és gombócokat gyúrok újra mind a hat részből, sütőpapírra helyezem, újra pihentetem kb. 10 percet
  5. Kb. 5 percet sütöm 150 fokon, majd 200 fokon sütöm, amíg piros nem lesz

Hozzávalók a fasírthoz:
  • 50 dkg darált hús
  • bors
  • 1 kávéskanál mustár
  • petrezselyem
  • majoranna
  • fél fej lila hagyma összekockázva, megpirítva
  • 1 tojássárgája
Elkészítés:

  1. Összegyúrom a hozzávalókat, míg a zsemlék pihennek
  2. Miközben a hat kisebb golyót gyúrom, kicsit összeérlelem az ízeket
  3. Olajon kisütöm a laposra nyomkodott fasírtokat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése